Малко не достигна на помориеца Сотир Кичуков да победи в Манила

На 2 декември  2016 г.  помориецът Сотир Кичуков взе участие в една от най-големите организации One Championships: Age of  Domination, където се изправи срещу филипино-американската супер звезда Mark Striegl. След три изиграни рунда във Фиипините  Striegl достигна до победата след  решение на съдиите, съобщи boec.bg. На Кичуков  не му достигна малко, за да покаже на какво е способен и да ни зарадва с победа срещу класен противник. И  през 3-те рунда Кичуков имаше шанс да вземе срещата, но за жалост това не се случи. Така Striegl вече е с 15 победи и 2 загуби, докато българският  представител е с 13 победи и 5 загуби.

Сотир Кичуков е от Поморие. Като тийнейджър се възхищава на Жан Клод Ван Дам  и започва да тренира бойни спортове. През 2006 г. Сотир започва да тренира в един от най-добрите клубове в България „WARRIOR“ в град Поморие под треньорските напътствия на Теодор Карастоянов. Той бързо се учи. През 2008 година при второто си състезание печели всичките си срещи и става републикански шампион по кикбокс. След което преминава в ММА при аматьорите, където продължава да побеждава, докато не идва момента в който преминава при професионалистите,  благодарение на MAX FIGHT.

„Бойните спортове  дават дисциплина и по този начин човек става по-добър в живота“, казва 26-годишният боец и след спортната среща тази вечер ще побърза да се прибере за коледните празници в родния си град Поморие.