„Картини от ателиета на Гари и Ели” в Галерия „Поморие”

izl1

На 5.12.2016 г. в  Галерия “Поморие” младите художници от Бургас Николай Ангелов – Гари и Елисавета Ангелова представиха  свои творби- смесена техника и рисунки, показващи творческите им търсения в различни жанрове.  В картините на двамата автори се открояват  любимите теми за семейството и  за любовта-   най-важните неща, които са  близо до всеки един от нас. Зад статичните образи се крият много жизнерадостни емоции, а изложбата отваря очите за един социален  и в същото време романтичен свят, обрисуван с обич и нежност –истинско приключение с цветове  и багри, което може да бъде преживяно в Галерия „Поморие” до 7 януари 2017 г.

izl

Николай Ангелова – Гари   е роден на 13 ноември 1978 г. в Карлово. През 2003 г. завършва ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, специалност “Скулптура”, но работи основно в областта на живописта. От 2009 г. е член на Дружеството на бургаските художници. Има 12 самостоятелни изложби във Варна, Бургас, Карлово, Пловдив и София  и над 30 общи.   Гари печели Наградата на СБХ за млад художник на Националната изложба „Приятели на морето” в Бургас. През март 2015 г. спечели Голямата награда „Златният Езоп” на XXII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, Габрово 2015. Художникът работи и в областта на иконописта и е участвал в изписването на параклис “Св. Пантелеймон” в гр. Карлово (2003), на църквата “Рождество Богородично” в село Братово (2007) и на стенописи в Троянския манастир (2016). От 2012 г. е член на Българското иконографско сдружение.

 Елисавета Ангелова е родена през 1986г. в гр. Бургас. През 2010 завършва АМТИИ – Пловдив със специалност “Църковна живопис”. От 2011г. е член на Българско иконографско сдружение. Участвала е в над 30 общи изложби, една от тях е иконописната изложба през юни 2013 г. в Поморие.Член  е на Дружеството на бургаските художници.

Двамата живеят  и работят в гр. Бургас. За първи път те представят своите творби в самостоятелна изложба в Поморие