Създават школа по Таекуон-До ITF в Поморие

taekwon-do1От лятото на 2016 година в Поморие пристигнаха двама майстори на спорта по Таекуон-До ITF, които създават школа и в морския град.
Юрий Евгениевич Громов и Юлия Юриевна Громова са известни спортни майстори в международната федерация по Таекуон-До ITF.
Искаме да ви разкажем за тези майстори, отдадени на големия спорт:

Юрий Евгениевич Громов
е с висше спортно – педагогическо образование, майстор на спорта Таекуон-До ITF в Русия, притежател на черен пояс – 6-ти дан, международен инструктор и международен съдия. Занимава се с този спорт повече от 27 години.
От 2008 до 2016 година е бил президент на Московската федерация по Таекуон-До ITF.
Възпитал е повече от 70 спортисти, носители на черни пояси, които са европейски исветовни шампиони. ( Допълнителна информация за него може да бъде намерена чрез всички сайтове за търсене на www.yandex.ru или www.google.ru
Юлия Юриевна Громова
е също с висше спортно – педагогическо образование, майстор на спорта на СССР по спортна акробатика. Притежател на черен пояс – 3-ти дан по Таекуон-До ITF.
От 2001 до 2016 година е главен треньор на Спортен клуб “Възраждане”

В Русия има само още трима спортисти, които имат тяхното ниво.

Уважаеми съграждани!
За нашия град, както и за цялата ни страна този факт е голяма чест и късмет, че такива спортисти сега ще живеят и работят сред нас.

Те вече създадоха Руско – Български спортен клуб “Възраждане” и от началото на новата учебна година този клуб започна да функционира в Поморие и Бургас.
През изминалото лято Юрий Громов участва в съдийството по време на Купата на Европа от името на Българската асоциация по Таекуон-До ITF, а през месец октомври 2016 г. представяше България в съдийството по време на Световната купа в Будапеща.
Това са истински професионалисти и те имат много интересни програми за обучение на всички възрасти от 6 до 80-годишна възраст. Преграмите са няколко вида: развиващи, спортни, адаптирани, фитнес, лечебнофизкултурни и други.
Говорейки за Таекуон-До ITF може да се каже, че в последните десетилетия това е най-популярния вид спорт в целия свят в областта на бойните изкуства. На световните шампионати участниците са от 70 и повече страни, а техният брой превишава 1800 човека.
Причината за тази популярност се крие в това, че Таекуон-До ITF е единственият научно обоснован вид единоборство (бойно изкуство), който е създаден през 1955 г. на основата на физиката, анатомията и биомеханиката.
През 2017г. в София ще се състои Европейски шампионат по Таекуон-До ITF и това ще бъде голямо спортно събитие за нашата страна. Ще се съберат спортисти от 30 страни и ние на живо ще можем да наблюдаваме този красив спорт.

tango2

img_2217

39