„Забранено за смях” на 20 февруари 2017 г.

Драматичен театър –Търговище представя на 20 февруари 2017 г., от 19.00 ч  в читалище „Просвета 1888” постановката „Забранено за смях”. Режисьор на представлението е Александър Илинденов. Актьорските  изпълнения са на Любомир Фърков, Даниела Горанова и Теменуга Первазова, които  с всеотдайност, въображение и искреност изграждат своите герои, конфликтите между тях, така че театралният разказ да върви с лекота и магнетичност по начин, който кара зрителя да вижда повече от това, което гледа.
Сценографското решение – находчиво и остроумно създава една художествена реалност, която помага за извеждането на дълбоки смисли и задължава творческия състав към истинска импровизация.

50-годишният Борис е част от класически любовен триъгълник – богата съпруга с “културни интереси” и млада красива любовница. Идилията свършва, когато любовницата Нина решава да прекъсне връзката им. Блудният съпруг се завръща у дома си и разбира, че вече е нежелан. Семейството му си е изградило нов живот, в който той няма място и съпругата му е готова на всичко, за да го върне при… любовницата му.
И така, в заформилия се любовен триъгълник, след неочаквани перипетии и обрати с много смях, ни предстои да разберем кой от тримата ще се окаже “тъпият ъгъл”.
Билети за спектакъла ще се продават  от 31 януари в канцеларията на читалище”Просвета 1888″-Поморие.