Подкрепете благотворителната кауза на СУ „Иван Вазов” Поморие

dscn4936-medium„Първомартенският благотворителен базар“ в СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие днес официално отвори врати. Щандовете са разположени  при входа на училището за начален етап на обучение и ще бъдат там до 01.03.2017 г. /сряда/, всеки делничен ден от 9.30 до 13.00 часа.

Ръчно изработени мартеници, пролетни картички и сувенири са малка част от предлаганите артикули. Всеки, който има възможност, може да си закупи нещичко и да даде своя принос за каузата, а именно – лечението на тежко болна жена – майка на три деца от СУ „Иван Вазов”. Идеята е със събраните средства е да се помогне на майката в борбата с коварното заболяване, но и да се окаже цялостна подкрепа на семейството.

Хуманната инициатива стартира по идея на група майки и техните деца. С желание и труд, те не само организираха базара, но привлякоха още много съмишленици на каузата. Кметът Иван Алексиев също бе един от тях. Той присъства на откриването и съдейства на организаторите през новата седмица да подредят щанд и в центъра на града.

Заместник-директорът Ася Пеева благодари на всички добротворци и изрази надежда, че както мартениците носят здраве на всеки, който ги закичи, така и събраните от базара средства ще донесат много щастие на нуждаещото се семейство.

Добрият пример беше последван и в ОУ „Христо Ботев” гр. Поморие, чийто възпитаници също отвориха благотворителен базар в училище по-късно днес.

dscn4937-medium

dscn4940-medium

dscn4947-medium

dscn4956-medium