Музикалното училище ще посрещне патронния си празник с мултимедиен спектакъл

%d0%be%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%805По традиция  Националното училище за музикално и сценично изкуство  в Бургас ще посрещне патронния си празник с Тържествен мултимедиен спектакъл. Това ще се случи на 13 март, денят в който преди 118 години е роден един от най- изтъкнатите представители на българската музикална култура – Панчо Владигеров, чието име носи учебното заведение.

Тази година бутиковата проява носи името “Bella Italia”, защото именно Италия е страната, на чиято територия се намира 2/3 от цялото културно наследство на Европа  и е белязала световното  изкуство както никоя друга страна по света. Защото Италия е емоция ,която разтърсва, страст, която завладява, вълшебство, което омагьосва, красота, която покорява, приказка, която вълнува и музика, която опиянява.

Чрез музиката, танца и словото, чрез своето изкуство,  децата ще   разкрият на своята публика красотата и вдъхновението на Италия.

На сцената ще прозвучат произведения на Верди, Пучини, Доницети, Паганини, Монтеверди, Леонкавало, Албинони, както и любимите на всички канцонети и филмова музика.

Музикалните щедьоври ще бъдат интерпретирани от Камерен оркестър на Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”  с  диригент  Петя Тончева, Младежки хор с диригент Анета Данаилова ,  Ансамбъл тромпети и индивидуални изпълнители.

В празничната проява участие ще вземат и децата от балетните  класове с преподаватели Недко Георгиев, Добрина Бахова  и  Диляна Бахматова, както и ученици от 10,11 и 12  клас , специалност актьорско майсторство с преподаватели Георги Минков и Даниела Георгиева.

Специални гости на сцената ще бъдат ученици от Гимназията за романски езици „Георги Стойков Раковски“ – Бургас. Магията на сцената ще се случи под режисурата  на Христо Симеонов, който заедно с младите артисти ще разкаже на зрителите, защо Италия е изкуство, музика и вдъхновение, защо Италия е любов.

Мултимедийният Концерт – спектакъл ще се състои на 13 март от 19 часа в Салона на Бургаска Опера, вход свободен.