14 депутата ще има Бургас в 44-то Народно събрание

При Разпределението на мандатите от Бургас от общо 240 депутати в НС, от Бургас ще има 14 мандата, като 6 от тях за ГЕРБ, 4 за БСП и по два мандата за Обединени патриоти „НФСБ-Атака-ВМРО“ и ДПС. Преди да излязат окончателните резултати все още имаше неяснота дали един от мандатите ще е за БСП или за Воля, но след окончателното разпределение се оказва, че Воля остават без депутат от 2 МИР, за сметка на това БСП имат четирима души, каза Елка Стоянова, председател на РИК-Бургас.

От ГЕРБ първите имена, които влизат са Ивелина Василева, Ася Пеева, Дияна Саватева, Димитър Бойчев, Диана Йорданова и Жечо Станков. „Дали тези хора ще останат в Парламента или ще заемат позиции в изпълнителната власт е решение на този, който има мандат за правителство и ще съставя кабинет. Ако някой от тях влезе в изпълнителната власт, следващите в листата на ГЕРБ са Семир Абу Мелих и Галя Василева“, уточни Стоянова. От „БСП – За България“, влизат Петър Кънев, Димитър Стоянов,Тодор Байчев и Николай Тишев. От Обединени патриоти – „НФСБ-Атака-ВМРО“ – Валери Симеонов и Християн Митев. От ДПС влизат Камен Костадинов и Ангел Исаев.

„Камен Костадинов е водач на листа в друг избирателен район и ако реши да влезе като народен представител от другия избирателен район, на негово място ще отиде Дурхан Мустафа“, допълни Елка Стоянова, цитирана от Фокус.