„М-БУС” въвежда мобилни билети

rumen hristovОт това лято пътниците на превозвача „М-Бус” ще могат да купуват билети по линиите Бургас – Слънчев бряг, Бургас – Велико Търново и Бургас – Плевен  през смартфоните си, благодарение на мобилно приложение.

„Въвеждаме мобилните билети за улеснение на клиентите и при интерес ще включим и линията Бургас – Варна”, обяснява управителят на „М-Бус” Румен Христов. Той уточнява, че хартиените билети остават.

„Предимство на резервирането и заплащането на билет през мобилно приложение е, че от услугата могат да се възползват безпроблемно както наши, така и чуждестранни граждани”, заявяват още от превозвача.

Пътниците ще могат да резервират билети, като свалят мобилното приложение, регистрират се с име, фамилия и електронна поща. Те ще могат  да избират дестинация и дата, както и конкретно разписание (час на тръгване) и място в автобуса. Заплащането ще става с добавяне на номера на банковата карта, която може да е българска или международна,  или с нейното сканиране. А също и на каса в офис на Изипей – в зависимост от това кой от начините е предпочитан от клиента. След това пътникът ще  получава QR код, който ще се сканира от контрольорите в автобусите.

„Мислим, че услугата ще е полезна, защото ще предостави визуализация на линиите, включени в приложението, техните маршрути, разписания, спирки и точни времена на пристигане. При закупуване на билети през него, пътниците ще могат да трупат бонус точки, които ще им носят намаления при бъдещи пътувания”, разясняват още от „М-Бус”.  От фирмата планират през лятото по линията Бургас – Слънчев бряг паралелно да въведат и SMS таксуване.