И израелците повлякоха крак след южнокорейците в Несебър

img_6378Израелците кацнаха на Летище Бургас, но южнокорейците откриха туристическия сезон седмица по-рано в Несебър. С уговорката, че в Стария град посещението е пред сезона.

Първите израелски туристи ще останат само 3 дни у нас, а за разлика от охранителния режим за пристигналите от Бургас в Слънчев бряг, в Несебър корейските туристи се придвижват напълно свободно. Авиолинии изпълняват редовно летище в Истанбул, има доста силен интерес, увеличават се постоянно полетите от тези дестинации до летище Варна, имат и полети до летище Бургас, откъдето пристигат за по-малко от 3 часа.

За отбелязване е, че  през последните години идващите туристи са с добри финансови възможности, които проявяват интерес и към допълнителни екскурзии и мероприятия, което означава, че остават и допълнително пари.

Възможностите, които се предлагат в курортната дестинация за южнокорейци е реализация на по-късен етап за културния, археологически, религиозен, еко, винен и спа туризъм. Днес морските корабчета не работеха, а южнокорейците акцентираха на културно-познавателния туризъм. Явно предстоят  и се запълват в крилата на сезона, което означава и по-висок  туризъм за сезон 2017.

Максим Момочилов