14-то Международно туристическо изложение “Културен туризъм”

Традиционно община Поморие участва в  Международното туристическо изложение “Културен туризъм”  във Велико Търново. В рамките на изложението Поморие ще акцентира  на морския и балнеотуризъм, както и върху културното и архитектурно наследство.  Събитието се провежда за 14- ти път и ще продължи до 8 април 2017 г. В него участват  70  български и чуждестранни изложители.
Основна тема в дискусионната част на изложението са темите свързани с дигитализацията на културно- историческото наследство. В рамките на форума ще се проведе третата научна конференция с международно участие „Културно-историческо наследство: опазване, представяне, дигитализация” (KIN2017). На дигитализацията на туристическите дейности ще е посветена и кръгла маса организирана от Министерство на туризма. Фокусът на дебатите ще е националната рекламна програма за дигитален маркетинг на туризма, единна интерактивна платформа и мобилно приложение – I Love Bulgaria и партньорствата в създаването и поддържането на базата данни за туристическите ресурси.

На 7 април експерти от шест държави ще представят успешни практики за културен туризъм в селските райони. Те работят по международната инициатива EUROPETOUR, в която участват организации от България, Германия, Италия, Австрия, Румъния, Испания, Полша и Белгия, и ще проведат обучение с работещи в сферата на туризма и образованието у нас.

В рамките на МТИ „Културен туризъм“ – 2017 ще се проведе и XIII Международен фестивал на туристическия филм “На източния бряг на Европа“ за филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности и Национален конкурс „Чети и пътувай” за специализирани печатни и он-лайн издания на туристическа тематика.

14-то Международно туристическо изложение “Културен туризъм” се организира със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Община Велико Търново.