Пролетни празници в ОУ „Хр.Ботев”-Поморие

От края на месец март 2017 година учениците от начален етап на ОУ „Христо Ботев” гр. Поморие представят пред родители , учители и ученици своите тържества.

Най-напред бяха първокласниците, които доказаха , че са вече грамотни . Всяка от трите паралелки в училище беше подготвила свое тържество и очарова публиката със своите изпълнения. Учениците от І а,І б и І в  клас представиха  вълнуващи спектакли, посветени  на буквите, на книжките и танците. Децата, родителите и педагозите искрено се забавляваха.Тържествата бяха много пъстри и емоционални. ІІ а клас, завладяха със своята седянка.В навечерието на големия християнски празник-Великден,  второкласниците представиха нашето народно творчество.

ІІІ в и ІV а клас днес пресъздадоха обичая Лазаровден.Усмивките грееха на лицата на участници на публика.

Пролетните изяви  на училището продължиха и учениците от среден етап.На 4.04.2017 г.отборът на ОУ“Хр.Ботев“-Поморие участва в общинското състезанието по безопасност на движението по пътищата и спечели второ място.

Ученичката Станислава Стаматова от VІІІ а клас  участва в квалификационен форум за учители и ученици със есе на тема „Мястото на химията в живота на съвременния човек “. Форумът се проведе в ПГЧЕ „В.Левски“- гр.Бургас , а днес есето на Станислава получи награда.

Удовлетворени от всички свои успехи и изяви, учениците  и учителите  ще посрещнат Светлия християнския празник Великден и заслужено ще си отдъхнат през ваканцията.

ou