От 1-ви юли минималната пенсия ще стане 180 лева

На два пъти през тази година ще бъде увеличена минималната пенсия, според договорката, постигната от преговарящите екипи на ГЕРБ и Обединените патриоти. От 1-ви юли минималната пенсия ще стане 180 лева, а от първи октомври ще бъде увеличена до 200 лева.

За останалите пенсии, от 1 ви юли се планира индексация спрямо 2009-та година.

Общият допълнителен разход за набелязаните стъпки се изчислява на 300 милиона лева за тази година. Средствата ще бъдат осигурени от предстояща ревизия на инвалидните пенсии.

2 Отзиви

  1. И за това ли предизвика предсрочни избори, на които изхарчихме пари нужни за пенсии, да речем, а Бойко? Лятото вместо на плаж, май ще плажуваме пред Парламента и Министерски съвет!

  2. Боян Димов

    Парламентаристите се очертават без ваканцуване това лято.Ще ревизират инвалидни пенсии.Нека лошо няма да вдигат пенсии,но за децата кой ще мисли след като много години детските са закотвени на 35 лв. а и за да ти отпуснат детски искат 400 лв. брутен доход на член от семейството.Борисов да не мисли само за магистрали,а да започне да мисли за младите хора,за децата.Учебници и учебни помагала се купуват и за един ученик са необходими поне 400-500 лв за учебна година.Толкова са детските на дете например за една година.Но нали трябва и да яде това дете,да се оува и облича.Ревизирайте и детските отпуснати безразборно на циганите за да дадете повече на тези като нас които си плащат съвестно данъците,но не работят за 1200 лв а за мизерните 460 лв на месец.