Аршак Нерсисян гостува в Галерия “Поморие”

ashrak-nerisian-pomoriepok-1На 23.05.2017 г. /вторник/, в 18.00 часа , в Галерия “Поморие” ще бъде открита самостоятелна изложба живопис на художника Аршак Нерсисян.

Роден в Армения през 1952 година, завършва Ереванска художествена академия, специалност “Графика” , а по-късно специализира в Литва и Латвия. Работи като художествен редактор на списание “Жените на Армения”. През този период участва в изложби в Армения, Иран, Финландия.

През 1994 година пристига в България като представител на фонд “Културата на Армения” , но остава в страната като художник на свободна практика от 1996 година. Получава българско гражданство през 2014 г.

Аршак Нерсисян е автор с множество самостоятелни изложби в София, Пловдив, Варна, Шумен, Бургас. Участвал е и в общи проекти и национални изложби в България и извън страната. Два пъти участник в симпозиум на немския “Atelier on der Donau”, Австрия , Международно Биенале – Будапеща, Унгария.

Член е на Дружеството на Бургаските художници.

В Галерия “Поморие” творецът, който гостува за първи път в града ни, ще представи експозиция от двадесет и осем картини в различни жанрове на живописта – натюрморт, пейзажи, портрети, изпълнени с неподражаемо майсторство, експресивност и колорит.