С награди на учители и ученици за 24 май от Несебър

       Във връзка с предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост кметът на Община Несебър  Николай Димитров –  депозира  още на 25 април предложения за награждаване на учители, деятели на културата и ученици за 24 май, а Общинският съвет гласува за  тях на 12 май.

С решение № 515 19-те общински съветници гласуваха единодушно да бъдат отпуснати индивидуални парични награди за учители, деятели на културата и ученици от общински училища.

Индивидуалната парична награда е в размер на 200 (двеста) лева за доказан професионализъм и проявено новаторство в учебно – възпитателната дейност и / или публикации в научни и педагогически издания и личен принос за методическо обогатяване на учителската колегия, за създаване на добър педагогически опит и традиции в образователната институция, предложени от училища и детски градини с решения на педагогически съвети.

Индивидуалната парична награда в размер на 50 (петдесет) лева за ученици, предложени от общински училища (с решения на Педагогически съвети) – за отличен успех над 5,50 за първия учебен срок и значими изяви и постижения на национално и /или международно ниво в областта на науката, културата и / или спорта.

untied-1-copyНаградите за учители от училища и детски градини са 15, а тези за учениците от училищата са 27, като към списъка е добавено името на Даниел Христов – ученик  от училище „Св.Св.Кирил и Методий“ с.Равда.

Както се вижда от списъка с Приложение №1 и №2 за награди, съгласуван от Красимира Тодорова – директор на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности”, общинските съветниците гласуваха за цитираното решение единодушно.                                                                                                                Един малко по-внимателен преглед на мотивите /аргументи и факти/ по Приложение №2 една част от наградите са явно преувеличени.

                                                                                                             Максим МОМЧИЛОВ