Източният и Южният плаж в Поморие от днес откриват сезона

Туроператори, ресторантьори, хотелиери и други лица, имащи отношение по въпросите на туризма, се събраха вчера в залата на Общината по покана на кмета Иван Алексиев.

dscn7267-mediumСрещата бе инициирана във връзка със стартиращия летен туристически сезон. От особена важност за провелата се дискусия беше присъствието на всички концесионери на поморийските плажове, както и на директора на ОДП – Бургас Калоян Калоянов и началника на РУП-Поморие Георги Куцаров.

Стана ясно, че Източният и Южният плаж вече са почистени, имат осигурено водно спасяване и от днес /01.06.2017 г./ официално ще заработят. Откриването на Централния плаж също предстои.

От 1 юни пристигат и първите командировани полицейски служители, като тяхното засилено присъствие ще бъде осигурено до 15.09.2017 г. Кметът увери, че ще бъде осигурено  цялостното 24-часово видеонаблюдение на територията на града, като на пл. „Св. Св. Кирил и Методий” ще бъде инсталирана обзорна камера. Заедно с денонощното видеонаблюдение без почивка ще продължи да работи и линията за нередности и сигнали: 0700 11 301.

От днес започва и трисменното извозване на отпадъци, като в определени участъци то ще се извършва ежедневно. Бяха изнесени повече подробности и по отношение на репатриращия автомобил /паяк/ и местата за свободно и платено паркиране. Общо на територията на град Поморие ще има три платени паркинга, още пет за свободно паркиране /всеки за около 350-400 автомобила/, обособени зони за свободно паркиране – 450 места и осигурени 180 паркоместа за преференциално паркиране по местоживеене.

Контролът ще се извършва от служители на Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти”, със съдействието на КАТ Поморие и Звено „Обществен ред и сигурност” в Община Поморие.

„Целта на репатриращия автомобил не е да се пишат глоби и актове, а да осигурим ред и да контролираме неговото спазване”, каза Алексиев. „Поканих ви днес, защото най-важното за успешния туристически сезон е между всички нас, отделните страни, да има открит и добър диалог. Само така ще имаме възможност своевременно да отстраним или да избегнем възникването на каквито и да е проблеми”, добави още кметът Иван Алексиев.