Шофират след употреба на алкохол и наркотични вещества

На 04.06.т.г. около 06.00 ч. на входа на с. Бата, общ. Поморие, служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Ауди А 4», с бургаска регистрация, управляван от 24- годишния Д.С. от с. Тънково, общ. Несебър, с който се придвижвали и 27- годишния Л.Р. от с. Просеник и 31- годишният И.И. от Бургас, и тримата криминално проявени. В купето на автомобила са открити две пликчета с жълто кристалообразно вещество /метамфетамин/ и свитък със същото вещество. Общото тегло на намереното наркотично вещество е с размер около 4 гр. Тримата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. В резултат на допълнителните полицейски действия, осъществени съвместно със служители от Районно управление – Руен е извършено претърсване в дома на Л.Р. в с. Просеник, като са намерении и иззети четири пликчета с жълто кристалообразно вещество  /метамфетамин/, електронна везна с остатъци от метаамфетамин и множество празни неупотребявани пликчета.

На 03.06.т.г. около 06.00 ч. на пътя Бургас – Поморие, в района след бившия къмпинг «Европа», служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка л.а. «Рено Сценик», с бургаска регистрация, управляван от 43 -годишния З.Г. от Бургас, като констатирали, че шофира след употреба на алкохол с концентрация – 0.85 промила и наркотични вещества / метамфетамин/. З.Г. е задържан за срок до 24 часа.

На 02.06.т.г. около 18.00 ч. служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка мотопед „Ямаха”, без регистрационни табели, управляван от 36 -годишния С.С. от с. Дюлино, общ. Бяла, обл. Варна, който не предоставил свидетелство за управление на МПС и за регистрация на МПС. Констатирано е, че освен неправоспособен, С.С. шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.69 промила.

По случаите са   образувани бързи полицейски производства.