Група Силует на „July Morning“ и на „Hills of Rock 2017“

Вълнуващо рок изживяване обещават от група Силует в края на месец юни и началото на юли. Бургаските музиканти ще свирят на двете сцени, при това за по-малко от 24 часа. Те ще станат част от две от най-яките рок събития за годината – бургаското посрещане на първото юлско слънце и пловдивския рок фест „Hills of  Rock 2017“.

За поредна година “КросTаунРок”, в лицето на Марияна Добрева – Велева – вокалист на бургаската банда, си партнират с Общината в организацията на големия концерт по случай JulyMorning в Бургас. В програмата на феста тази година ще участват и Милена Славова, група Сленг, унгарците “Roy&Adamtrio”, група Мерудия, Явор Велчев – Yavi и трибют бандата на Guns ‘n’Roses – Brums’n’ Noises.

Група „СИЛУЕТ“ отново ще бъде част от програмата, като този път музикантите ще си партнират с друг вече традиционен за фестивала изпълнител – британецът Джърси Бъд (Jersey Budd). В рамките на джулайския концерт на Централния плаж в Бургас, СИЛУЕТ ще представят най-новите си проекти, след двугодишно отсъствие от местната сцена. При това само часове преди да станат част от друго рок събитие от световна величина – фестът „Hills of Rock 2017“.

СИЛУЕТ ще бъдат част от третата фестивална вечер на пловдивското музикално събитие. Рок бандата ще излезе на Main stage около 18:30 часа на 1-ви юли, за да подгреят публиката за световните „GuanoApes“.

***

Група „СИЛУЕТ“ е създадена през 1999 г. в град Бургас. Бандата е в състав: Марияна Добрева-Велева (вокал, ак. китара и клавишни), Мария Дюлгерова (бас китара и вокал) Мартин Профиров (барабани и звук), Богдан Димитров (китара) и Михаела Михайлова (цигулка, перкусии, клавишни).

Групата има два студийни албума – „Пътят“ от 2008 и „LookInsideYourself“ от 2012 година, множество турнета в страната и чужбина, награди от престижни конкурси, участия на почти всички значими фестивали в България и немалко в Европа, включително през 2014 СИЛУЕТ предтавят България на „Eurosonic” в Холандия.