Стартира регата “Циклон” – Поморие 2017

110 яхти в класовете „Оптимист“, „Лазер 4.7”, „Лазер Радиал” и „Рейсборд” ще участват от днес до неделя в XVIII Ветроходна регата „Циклон” – Поморие.

 

Официалният старт на състезанието бе даден от кмета Иван Алексиев. Заедно с него на откриването присъстваха заместник-кметът Кунчо Гайдов и председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.  Преди началото на надпреварата беше спазена и дългогодишната традиция по издигането на националния флаг. И тази година тази задача беше поверена на олимпийската надежда и спортен талант Стефани Музакова.

Поради голямата конкуренция Поморийският залив буквално побеля от платна, най-сериозна обаче се очертава да е битката в клас Оптимист – 76 яхти. Представянето на ветроходците в трите състезателни дни ще бъде строго следено от главния съдия Пламен Георгиев, като при подходящи метеорологични условия програмата предвижда да се провеждат до 4 гонки на ден.

Регатата е организирана от Общински младежки спортен клуб „Циклон” – Поморие и Община Поморие, със съдействието на Българска Федерация по ветроходство. Резултатите от гонките в отделните дни може да проследите на официалния сайт на Българската федерация по ветроходство.