Над Черноморието облачността ще е значителна

Днес отново облачността ще е увеличена и на много места ще превалява дъжд, на места в следобедните часове придружен с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север, ще е слаб до умерен. Температурите още ще се понижат, максималните ще са предимно между 18° и 23°,сочи прогнозата на НИМХ към БАН.
Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд. През нощта срещу понеделник валежите ще са в повече райони, по-интензивни и на места ще са придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен северен вятър. Ще е по-хладно с максимални температури между 19° и 23°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В понеделник ще бъде хладно и предимно облачно. На много места ще има превалявания от дъжд, но само на отделни места след обяд е възможно и да прегърми.  В източната половина от страната ще духа умерен североизточен вятър.

Във вторник и сряда вероятността за валежи е малка. Ще преобладава слънчево време, с повече купеста облачност в следобедните часове през първия ден. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, втория ден – от запад. Температурите бързо ще се повишават.