Двама мъже са задържани при специализирана полицейска акция в Слънчев бряг

Близо 450 души / почиващи и персонал/ в курортен комплекс Слънчев бряг са проверени в хода на специализирана полицейска операция за профилактика на лица от активния местен криминален контингент и гастролиращи такива, както и установяването на лица, обявени за местно, общодържавно и международно издирване, протекла за изминалото денонощие.

Участвали са служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Несебър. Задържан е мъж, обявен за общодържавно издирване и трима, разпространяващи наркотични вещества. Единият от тях е нигерийски гражданин със статут на продължително пребиваващ в България, в който са намерени и иззети четири свивки със суха зелена растителна маса /марихуана/ и свивка с бяло прахообразно вещество  /метамфетамин/. У 28- годишния В.М. от Варна, проверен в района на несебърския хотел «Виго» е намерена и иззета суха тревна маса /марихуана/, а у 20- годишния И.С. от Габрово, проверен в района на ресторант «Чевермето» в Свети влас, е намерена и иззета суха тревна маса /марихуана/. И тримата мъже са задържани за срок до 24 часа, като по случаите са образувани бързи полицейски производства.

Установен и задържан е и обявеният за международно издирване с европейска заповед за арест Станислав Петров Иванов, 33 -годишен от Казанлък, който ще бъде екстрадиран в Гърция за провеждане на съдебен процес за престъпления, свързани с трафик на наркотици.

Припомняме, че преди броени дни, благодарение активната работа на служителите от група „Издирване” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействие на служителите от Районно управление – Несебър в Слънчев бряг бе задържана и 21- годишната Красимира Мирославова Костова, обявена за международно издирване с европейска заповед за арест.