За втори път за една седмица строителни дейности причиниха авария в центъра на Бургас

За втори път в рамките на седмица строителни дейности на външна фирма причиниха авария в центъра на Бургас. Първата авария се случи на 19.06.2017 г. (понеделник), когато строителна фирма удари подзeмна кабелна линия 20 kV (киловолта). В резултат електрозахранването за част от живущите в централна градска част на гр. Бургас беше прекъснато за няколко часа.

Днес, 23.06.2017 г., в 09:30 ч. отново е регистрирана повреда по същата подземна кабелна линия. Установено е, че друга фирма, отново извършваща изкопни дейности, е причина за аварията. Както и на 19.06, така и днес, повредата е предизвикана от изкопни дейности на външна фирма, които не са предварително съгласувани с Електроразпределение Юг. Мястото на повредата е отново в района на ул. „Цар Симеон“. Екипи на дружеството вече са предприели необходимите мерки за възстановяване на захранването за засегнатите клиенти., включително и със специализирана техника – т. нар. кабелна лаборатория.

Електроразпределение Юг напомня за пореден път, че всяко некоординирано или нерегламентирано посегателство върху електроразпределителната мрежа е причина за прекъсване на електрозахранването за клиенти, а от друга страна може да крие потенциален риск за живота. В тази връзка Електроразпределение Юг апелира външни фирми, извършващи строително-монтажни дейности в близост до енергийни съоръжения, да ги съгласуват предварително с дружеството.