Задържаха 18- годишен от Поморие, извършител на домови кражби

На 29.06.т.г. служители от Районно управление – Поморие са задържали за срок от 24 часа криминално проявения  С.К., 18- годишен от Поморие, който е извършител на три домови кражби, осъществени по аналогичен начин – чрез срязване на  противокомарна мрежа и проникване през прозореца на жилищата в тъмната част от денонощието, докато обитателите се намират в него. Извършените домови кражби са следните :

– на 15.06.т. за времето от 03.30 ч. до 08.30 ч. С.К. проникнал в квартира, наета от 31 -годишния Б.П. от Монтана, разположена на поморийската улица „Хан Аспарух”, като откраднал лични документи и сумата от 40 лв.

– на 23.06.т.г. от частен дом, разположен на поморийската улица „Екзарх Йосиф», обитавана от 70- годишна поморийка, С.К. отнел две дамски чанти, съдържащи  мобилен телефон и сумата от 1 335 лева.

– на 28.06.т.г. С.К. проникнал в частен дом, разположен на поморийската улица «Оборище», обитаван от 57 -годишна поморийка, като извършил кражба на телевизор.

В процеса на работа по документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя са извършени множество процексуално-следствени действия, сред които разпит пред съдия и следствен експеримент. Голяма част от вещите – обект на престъпленията са намерени и иззети,съобщават от полицията. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.