Изложба на Валентин Русинов и Танжу Фикрет в Галерия „Поморие”

2-artistsНа 22.07.2017  г. /събота/, от 19.00 часа Галерия „Поморие” ще представи двама автори в съвместна изложба живопис и керамика – Танжу Фикрет и Валентин Русинов.

Танжу Фикрет е роден през 1967 г. в семейството на художника Фикрет Ислямов – известен български акварелист, работил на свободна практика предимно в България и през последните си години преподавател в Истанбулската академия за изящни изкуства-Мармарски Университет. Завършил е НУИИ „Илия Петров” и специалност „ Живопис” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Авторът е реализирал тринадесет самостоятелни изложби и множество участия в съвместни проекти, национални и международни конкурси.

Валентин Русинов е роден на 12.07.1970  г. в град Габрово в семейството на художниците Румяна и Борислав Русинови.

През 1994 г. завършва НБУ. Активно се занимава с изкуство от 2000-та година в областта на малките пластични форми.От 2008 година се увлича от рисунката с гваш. Реализира първите си самостоятелни изложби в Галерия „Викинг” с проекта „Усещане за жена”/2010-2014/. В настоящата експозиция авторът ще представи художествените си търсения в областта на керамиката.