„Лятна импресия“ на Миню Бонев и Тихомир Витков на 6 август в Поморие

На 06.08.2017 г. /неделя/, от 18:30 часа ще бъде открита изложбата „Лятна импресия“ на Миню Бонев и Тихомир Витков. Художниците  от сдружение „Синя зона“ показват изложба, която обединява творческите търсения на двамата автори. Културното събитие ще събере  възхитата на ценителите на изобразителното изкуство в  читалище „Просвета 1888″-Поморие.

Тихомир Витков е роден в Ловеч през 1964 г. През 1983 г. завършва Художествената гимназия в София. С десетки самостоятелни изложби и участия в колективни представителни изложби на българско изобразително изкуство в страната. Участва в международни и национални пленери по живопис. Негови картини притежават частни колекционери в страната и чужбина. Живее в Ловеч и работи като сценограф в театралната част на Читалище „Наука – 1870 г.“. Изработва костюми, декори и кукли за постановки и музикални събития. Председател е на сдружение „Синя зона“, което обединява артисти с увреждания.

Миню Бонев е роден през 1951 г. в гр. Габрово. Завършва живопис през 1977 г. Във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“. Работи в областта на приложната графика и реклама. Много търговски и фирмени марки в региона са негово дело. Участва в Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово, Биенале за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето“ – Бургас, Биенале на малките форми – Плевен и в много национални изложби.

И Миню Бонев и Тихомир Витков са познати автори на Поморие, тъй като са редовни участници  в поморийския пленер „Светът е море” .