Вие сте тук: Начало » Криминале » 150 кг зелена листна канабисова маса е иззета при претърсване
  150 кг зелена листна канабисова маса е иззета при претърсване

  150 кг зелена листна канабисова маса е иззета при претърсване

  Рекордната близо 150 кг. зелена листна канабисова маса е иззета от служителите от Районно управление – Карнобат при претърсването на необитаван двор, разположен в източната част на с. Раклица, общ. Карнобат. Полицаите намерили и иззели 54 канабисови растения с еднакъв размер – от по 3 метра височина, засяти на шест реда с разстояние между растенията по 1,50 м.

  В двора, докато били между редовете с растенията, са задържани криминално проявените Г.А., 29 годишен и К.М., 30 годишен, и двамата от Бургас. При претърсването са открити и иззети още : два градински маркучи, празна пластмасова туба от препарат за растителна защита и други вещи, сочещи че за канабисовите растения са засадени умишлено, като за тях са полагани качествени грижи.

  Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които / оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели, някои от които пред съдия, оглед на иззетата зелена листна канабисова маса и др./. Задържаните Г.А. и К.М. са привлечени в качеството на обвиняеми, като с прокурорски постановления срокът им на задържане е увеличен до 72 ч , съобщават от ОДМВР-Бургас.

  Работата по цялостно документиране на извършеното престъпление продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

  Горе