Пожар избухна в иглолистна гора между бургаските села Изворище, Миролюбово и Батово

Пожар избухна в иглолистна гора между с. Изворище, Миролюбово и Батово, община Бургас. По първоначални данни огънят е обхванал площ от около 300 дка. Сигналът за възникналия пожар е подаден днес малко след 12.35 часа
Премиерът  Борисов  разпореди военен вертолет да се включи в гасенето на пожара.Той проведе разговор с началника на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, който го информира за създадената организация за овладяване на стихията. На място са целият личен състав на бургаската пожарна и техниката на Югоизточното държавно предприятие. Действията им са затруднени от силната пресечна местност и силния вятър. Няма пострадали, по данни на пожарникарите няма опасност за жителите на близките села.
Вертолетът от състава на ВВС ще се включи в гасенето и да подпомогне действията на огнеборците. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут: Изворище – Банево – Ветрен – път I-6 Карнобат – Бургас и обратно.

Само преди ден друг пожар край Изворище беше загасен. Огънят обхвана тогава близо 4000 декара ниска растителност и 1000 декара гора.