Ивет Лалова ще бяга в полуфинална серия на 200 метра от 23:05 часа

Ивет Лалова попадна в първа полуфинална серия в бягането на 200 метра на световното първенство в Лондон. Емблемата на българската лека атлетика в последните 1.5 години се класира без никакви затруднения сред най-добрите 24 на половин обиколка. Тя даде второ време в третата серия във вторник вечер, като с 23.08 сек бе изпреварена единствено от Дейджа Стивънс (САЩ) с 22.90. Резултатът на 33-годишната столичанка й отреди 12-то място в общото подреждане преди днешната битка на полуфиналите. А тя се очертава да е изключително тежка. Ивет ще постави началото в първата серия от 23:05 часа тази вечер,съобщава Фокус Спорт. Тя попадна в много сериозна конкуренция, сред която се отличава актуалната световна шампионка Дафне Скипърс. Холандката, която спечели бронз в спринта на 100 метра, е единствената с лично време под 22 секунди – 21.63, като през този сезон има 22.10. Ако се гледат личните резултати, то пред Ивет има само още една атлетка в серията -именно американката Стивънс с 22.09.

Предвид времената от настоящия сезон обаче Лалова със сигурност я чака сериозна битка. Тя е с пето време от конкурентките й през 2017-а, кaтo пред нея са още Сашали Форбс (Ям) с 22.71 и Ребека Хаасе (Гер) с 22.76. Много близки до резултата на Ивет от 22.82 са и тези на останалите й конкурентки по пътя към финала. Става въпрос за Жюстин Палфраман (ЮАР) и Антоник Страхан (Бахам) с 22.84, и Сара Атчо (Швейц) с 22.90 сек. Това предвещава много тежък полуфинал, като за съжаление спринтьорката ни не е основна фаворитка за първите две места, даващи право на участие във финала. Очертава се Лалова да се надява на позиция непосредствено след тях, която би я пратила сред най-добрите 8 на планетата по време. Вече е ясно, че там няма да бъде Тори Боуи. Изненадващата световна шампионка на 100 метра се отказа от дългия спринт, макар да е водач в ранглистата за сезона с 21.77 сек.

Другата ни участничка на световното първенство в Лондон – сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио 2016 Мирела Демирева тази вечер  ще се бори в скок на височина