Според разследването в Бургас на смъртта на 11-годишното момиче, става въпрос за умишлено убийство

“Имаме частично самопризнание, което няма голямо значение по делото”, коментира Йовита Григорова, говорител на Апелативна прокуратура Бургас по отношение на шокиращото убийство от понеделник, при което 11-годишно момиче беше намушкано с нож, а за смъртта му бе задържано 15-годишно момче.

„Разследването е показало, че става въпрос за умишлено убийство. Лекарите са казали, че около 3 см е дълбочината на прорезната рана, което означава, че е имало сила, целенасоченост и годно оръжие, за да се извърши това престъпление”, коментира за „Здравей, България” прокурор Йовита Григорова – говорител на Апелативна прокуратура в Бургас.

Оказва се, че двете деца са общували в социалните мрежи в продължение на две седмици, след което са си определили среща.

„Те се познават лично от скоро, но не може да се каже дали това е първата им среща. Разследваме убийството, а вещите на детето са част от разследването. Взети са кръвни проби от двете деца с цел да се установи дали са взимали наркотици”, поясни прокурор Йовита Григорова.

Поводът за убийството – спор къде да пушат наргиле.

„Никой не може да каже защо са решили да се срещнат на абсолютно непознато място – в квартал „Меден рудник”. Детето има около 3000 приятели в социалните мрежи. Това е показателно за един двойнствен живот. Апелирам родителите да бъдат внимателни към комуникациите на децата си в социалните мрежи. Кръгът от познати на тези децата е неограничен. Не се знае какви са темите, по които те си говорят”, каза още прокурор Йовита Григорова.

Делото днес ще се гледа в Окръжния съд в Бургас. Ще бъде решено дали извършителят да остане за постоянно в ареста. Ако бъде признат за виновен, 15-годишния младеж може да бъде осъден на от 15 до 20 години лишаване от свобода или на доживотен затвор.