Националният фестивал за народни инструменталисти ще се проведе в Каблешково на 30.09.

33На 30.09.2017 г. /събота/ за четвърти път в Каблешково ще се състои Националният фестивал за народни инструменталисти „Да излееш душата си с музика”. Надсвирването се провежда в памет на акордеониста Петко Дачев – инструментална легенда на българския фолклор. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев и се организира от народно читалище „Атанас Манчев – 1920”, с подкрепата на Община Поморие и Кметство Каблешково.

Своеобразният форум на народни инструменталисти ще започне в 10.30 часа в зрителната зала на читалището. Основната цел на  „Да излееш душата си с музика” е да се превърне в празник на уникалните фолклорни традиции, да открива и подкрепя нови дарования, да стимулира високото професионално майсторство и художествен вкус.

Изпълненията се оценяват от професионално жури, включващо утвърдени специалисти в областта на българския музикален фолклор. На всички участници ще бъдат връчени грамоти за участие, а отличените индивидуални изпълнители и фолклорни оркестри във всяка възрастова група ще бъдат удостоени с плакет и парична награда.