Издадено е разрешение за строеж на второ платно на близо 5 км от пътя Слънчев бряг – Бургас

pat_B-s_P-eМинистерството на  регионалното развитие и благоустройството издаде разрешение за строеж  на близо 5 км от главен път  I-9 „Слънчев бряг – Бургас“. С подписания от министър Николай Нанков документ се дава право за изграждане на второ платно на съществуващото трасе  от км 212+233.06 до км 217+000 , с което то ще се удвои. Участъкът от път I-9 Слънчев бряг – Бургас, който ще бъде реконструиран, и на който ще бъде построено второ платно, се намира между гр. Ахелой и гр. Поморие. Началото и края на участъка са между проектираните обходи на гр. Ахелой и гр. Поморие, чието строителство също предстои да старитра.

Нарастването на автомобилния трафик, вследствие урбанизацията и разширяването на населените места в района между град Бургас и град Несебър, доведе до увеличение на пътно транспортните произшествия, особено през летния туристически сезон. С цел увеличаване пропускателната способност и осигуряване на безопасни условия за движение по път І-9, в участъка е предвидено изграждане на второ платно за движение с разделителна ивица.

Изграждането и въвеждането в експлоатация на участъка ще доведе до намаляване на пътно транспортните произшествия, комфортно и безопасно движение на пътуващите, ще подобри функционирането и стандарта на транспортното обслужване и сигурността на движението.

1 коментар

  1. "Нарастването на автомобилния трафик, вследствие урбанизацията и разширяването на населените места в района между град Бургас и град Несебър, доведе до увеличение на пътно транспортните произшествия, особено през летния туристически сезон."
    Както при всичко останало, така и тука причината, мотива и обстоятелствата нямат нищо общо с горе написаното!
    Нарастването на трафика по този път е ясен поне от началото на прехода! Да не казвам от началото на създаването на Слънчев бряг! Излиза, че Държавните институции са малоумни и бавноразвиващи се структури, и вместо да изпреварват събитията описани като причина и мотив, те (Държавните институции) като овце следват обстоятелството, а именно некадърното управление на своите началници!
    Другият проблем, туризмът може ли да измести производството, и какво следствие би породило унищожението му за сметка на "урбанизацията", която е в рамките на период от 6 месеца?! Като имаме предвид факта, че бранша се "оплаква" от липса на квалифицирана" работна ръка?!
    Колкото до нарушенията?! Не е до пътя, а до следствие! Има Закон, няма нарушител, а всяка сутрин във всекидневника, или по някоя тв започват един хубав ден с какво – смърт?! Колкото по малко нарушители се наказват, двойно ще се увеличават нарушенията, факт! Който провери, ще се увери!
    Ако пътя е причина за катастрофи и смърт, г-н Премиер, то Вие сте масов убиец! Мотива за това ми твърдение е факта, че нямаме изградени пътища, които да не предизвикват катастрофи и смърт!