Днес ще се проведе фестивалът Burgas Jam

В Бургас днес ще се проведе фестивалът Burgas Jam. Откриването на фестивала е в 19.00 часа днес в близост до Морската гара. Най-въздействащите и запомнящи се музикални изпълнения на всички времена са с участието на талантливи китаристи, събрани на една сцена. Примери за това са различни музикални трибюти и фестивали през годините, когато китаристите от различни рок и поп банди се обединяват в името на голямото свирене, за да останат в завинаги в сърцата на феновете, превръщайки популярни хитове в култ. Община Бургас ще събере възможно най-много китаристи на едно място, а защо не и на една сцена. Burgas Jam ще се проведе за първи път тази година. На него ще бъдат представени изпълнения на електрически, акустични китари, комбинирани с интересни и любими гласове. Виртуозни и популярни китаристи отварят ветрилото на всички жанрове, за които този инструмент е основополагащ. Рок, блус, поп, алтърнатив – всичко това ще бъде част от Burgas Jam.
Участие във фестивала ще вземат емблематични китаристи:
– Цветан Недялков от “Ку-Ку бенд”;
– Пепи Главанов от “Акага”;
– Ангел Дюлгеров, който записва с Лили Иванова и Любо Киров;
– Дарин Василев, работил с Джон Лорд от “Дийп Пърпъл” и група “Те”.
И това не е всичко – изненадите тепърва предстоят.
“Класациите за най-добър, най-бърз, техничен и т.н. китарист са лошо хоби. Ние не искаме да разделяме, а да събираме китаристите, искаме музика”, смятат Община Бургас и дейните участници в организацията на събитието – Светослав Михайлов от група “Горещ пясък” и G.R.A.S., както и журналистът Петър Генчев.
За разлика от други музикални събития, където снимането е забранено или контролирано, китарният фест Burgas Jam е свободна територия за снимки и клипове. Хората, които искат да снимат изпълненията, могат да изпратят заснетото на burgasjam@gmail.com. и имат шанс да станат част от специално музикално видео – Големия клип на BURGAS JAM. За авторите на клипове от фестивала са предвидени и награди.
Организаторите канят всички, които имат китара вкъщи да се присъединят към фестивала. Всеки, който пристигне с китарата си, няма да закупува билет за събитието – ще бъде пуснат безплатно. Цената на билетите за Burgas Jam е 10 лева. Официалната страница на фестивала във фейсбук е: https://www.facebook.com/burgas.jam/