Златните момичета пристигат на възстановителен лагер в Поморие

Златните момичета се прибират на родна земя след успешното си дебютно участие на Световно първенство по художествена гимнастика в Пезаро, Италия.  Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели два медала от Световното първенство. След среброто в многобоя,  възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс взеха и бронз във финала на три топки и две въжета.

Индивидуалните ни състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева също се представиха много добре. Владинова спечели бронзов медал във финала на топка още в първия ден на шампионата на планетата и завърши четвърта на финала на бухалки. И тя, и Катрин се класираха сред първите 10 в многобоя.

В интервю за Нова телевизия треньорката Бранимира Маркова каза, че гимнастичките ще почиват една седмица в Поморие, където ще имат възстановителен лагер, след което ще подновят тренировките, добави тя.

Златните момичета традиционно след големи състезания са на възстановителен лагер в Поморие. Сега, след успеха си на Световно първенство по художествена гимнастика в Пезаро, Италия, те отново ще имат възможност да почиват, релаксират и събират сили в нашия град.