Бренди от Поморие с най-високо отличие от престижен конкурс

Черноморско злато Поморие получи два от трите присъдени за България медала от Spirits selectionby ConcoursMondial de Bruxelles. Две винени брендита от BLACK SEA GOLD впечатлиха международното жури и заслужено получиха Голям златен медал за Бренди BLACK SEA GOLD 15 XO и златен медал за бренди BLACK SEA GOLD 25 XO. Третият медал за България е в категория уиски.

Двете наградени напитки дебютираха на Винария тази година и още тогава бяха забелязани първо от българското жури, след което 25-годишното бренди се отличи на Meiningers International Spirits Award ISW 2017, Германия.

С получените отличия България даде заявка, че ще бъде достоен домакин на конкурса догодина. На специална вечеря организаторите съобщиха, че Пловдив ще се превърне в столица на спиртните напитки следващото лято. Наградените български напитки от миналата година бяха презентирани по нестандартен начин под формата на коктейли. Гостите имаха удоволствието да опитат традиционната Бургас 63 в екзотична комбинация с лимонов сок и краставица.

Тазгодишното издание на престижния международен конкурс се проведе през август в Чили, като в него участие взеха високо-алкохолни напитки от цял свят, където 66 съдии от 22 страни в света оцениха над 1140 високо-алкохолни напитки от 54 страни-производители от Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Най-много мостри са подадени от Франция, Китай, Тайван, Италия и Бразилия. България участва с 16 мостри: ракия, водка, бренди, ром, уиски и ликьор С най-голям брой от високите отличия е Франция – 8, следвана от Мексико – 3, Испания и Италия – с по 2. След тях се нарежда България с присъденото Злато за Поморийското бренди.

BLACK SEA GOLD Pomorieе изключителна винарна, разположена в района на Поморие, която се слави с бурна история и забележителни традиции в производството на вина, ракия и винено бренди. Част от портфолиото на BLACK SEA GOLD Pomorie са сериите ракия “Бургас 63“, бренди “BLACK SEA GOLD”, както и серии вина „ Pentagram”, „Salty Hills”, “Villa Ponte”, “Golden Rhythm” и др.