Поморийци в тима, представящ България на Евро-Африканското първенство по подводен риболов

arabadjСъстезателите на бургаския клуб „Черноморец“ представят България в 31-то Евро-Африканско първенство по подводен риболов, чийто официален старт беше днес на остров Мали Лошини, Хърватска. Валентин Люцканов, Пламен Арабаджиев и Антон Арабаджиев са риболовците ни, показали най-добри резултати през последните три години.

Националният отбор на страната, изцяло с бургаски гмуркачи, с водачи Атанас Катрафилов (Президент на БФПС) и Злати Коларов, развяха трибагреника на хърватския остров за официалния старт на първенството, което ще продължи до 17 септември, включително.

В надпреварата участват 18 отбора от Европа и Африка. Основната цел на нашите състезатели е класиране в десетката. Това ще им даде право на участие в следващото Световно първенство, което ще се проведе през 2018 година в Португалия.

Състезателите на „Черноморец“ – Бургас  по подводен риболов са най-добрите в България вече пета поредна година, представяйки страната ни дойстойно в Световни и Европейски първенства. През 2013 година те завоюваха огромен успех за страната ни, влизайки в челната тройка, което се случи за първи път от 31 години насам.

Две години по-късно, през 2015 година в Испания, харпунистите на „Черноморец“ застанаха на престижното шесто място в сериозна конкуренция с най-добрите състезатели по подводен риболов на два континента. А на Световното първенство в Перу през 2014 година заеха девето място. Миналата година бургаският клуб записа пореден успех в конкуренция със състезатели от 23 държави по време на Световното първенство в Гърция, където се класираха на 13-то място.