Стефка Ралевска с изложба „Симфония от образи и цветове” в Поморие

На 21 октомври 2017 г. /събота/, от 17.00 в Галерия „Поморие” ще бъде открита изложба на Стефка Ралевска „Симфония от образи и цветове”

Стефка Ралевска е член на Представителството на СБХ в град Велико Търново. Автор е на девет самостоятелни изложби, две от които съвместно със свои ученици.Присъдена й е награда за графика на МОН от Втората Национална изложба на художниците педагози. Разработва собствена програма за обучение по графика от I до XII клас.
Чужда на авангардните и експериментални тенденции,Стефка Ралевска създава един живописен свят, в който авторът и отразеното от него хармонично се сливат.Тя живее с романтиката на душевното проектиране върху обекта, в резултат на което ни показва лични интимни чувства , настроения и стремежи – един безшумен, но ценен влог в нашето емоционално обогатяване.
В голяма част от представените живописни творби художничката използва като изразно средство акварела – труден и капризен материал, но в ръцете на добрия майстор, със своята прозрачност,интензивност и с плавност при движение на четката, дава възможност за пресъздаване на пространството и светлината с богата амплитуда на художественото внушение