Постигнаха единодушие по въпросите за преместваемите обекти, шума, концесиите и ЕСТИ

Работната група към заместник министър-председателя Валери Симеонов постигна категорично единодушие по темите, разгледани на днешното й първо заседание.

Това са предложението за премахване на преместваемите обекти от селищните образувания от национално значение и плажните ивици, промяна на законодателството, така че предоставянето на концесиите на плажните ивици да се осъществява по общ ред с ясна регламентация в закона за концесиите, а не по ЗУЧК, промяна в действащата нормативна уредба, касаеща регулирането на шума и въвеждане на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ).

Предложението за премахване на преместваемите обекти предполага изключения за тези обекти, с които се осъществяват задължителните и спортно-развлекателни дейности.

Вицепремиерът Симеонов ще координира предложенията със съответните ресорни министерства, като ги подложи на обществен и политически дебат в рамките на управляващото мнозинство.

Срещата протече при изключително единомислие и пълно съгласие на страните по изложените по-горе въпроси.

Страните съгласуваха следващото заседание на работната група да бъде на 16.11.2017 г. в 11 ч., като дотогава участниците представят своите предложения за промяна в нормативната база.

В работната група са включени: Стела Балтова – бивш министър на туризма, бившите заместник-министри Румен Драганов, Марияна Асенова, Димитър Хаджиниколов, Иво Маринов и Бранимир Ботев, Дияна Колчева – председател на УС на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, Димитър Попов от асоциация АБТТА, Одисей Спасов – БАТА, Стоян Лазаров – Българска туристическа камара, Георги Щерев – Българска хотелиерска и ресторантьорска организация, Славейко Стайков – „Рила Спорт“ АД и Михаил Попов – Съюз на собствениците Слънчев бряг.

1 коментар

  1. Концесиите трябва да се дават от съответния ОС, защото регламента и сега, и преди е факт, който се нарушава от Държавата!