ОФК „Поморие“ подава жалба срещу рефер

След като изгледа отново мача с Литекс /Ловеч/, игран на 19.11.2017 г./ неделя/ на стадион Лазур, ръководството на ОФК „Поморие“ реши да подаде жалба срещу отсъжданията на главния рефер Рюстем Карагарен за редицата спорни решения- всички в ущърб на домакините от Поморие. Това е първата подадена жалба на клуба, откакто отборът е в Професионалния футбол.

Припомняме, че в мача между ОФК “Поморие” и ПФК “Литекс”, завършил с равен резултат 1:1, бяха получени  10 жълти и 1 червен картон. Ето как премина срещата между двата отбора:

Първата опасност възникна в 12′ пред вратата на гостите, след като защитникът Николай Христов изби топката пред голлинията. Десет минути по-късно Живко Петков вкара с глава, но гол за Поморие не беше зачетен, заради засада.Тимът от Ловеч поведе в 56′ след гол от дузпа на Методи Костов. Четвърт час преди края съдията Рюстем Карагерен можеше да отсъди наказателен удар и в полза на домакините, но подмина игра с ръка на резервата Тихомир Кънев в наказателното поле. В 86′ главният рефер посочи бялата точка в пеналта на Литекс за нарушение на Мартин Симеонов срещу Кирил Георгиев. Симеонов получи втори жълт и червен картон, а Любомир Божинов не сгреши от 11-те метра.