Вие сте тук: Начало » Политика » Среща с проектанти за разработване на Общ устройствен план на община Поморие
Среща с проектанти за разработване на Общ устройствен план на община Поморие

Среща с проектанти за разработване на Общ устройствен план на община Поморие

oupНа среща с проектантския екип бяха обсъдени основните стъпки при разработването на Общия устройствен план (ОУП) на община Поморие. Към момента такъв не съществува, тъй като от 2005 година приемането му е било възпрепятствано многократно. Предложението за стартиране на ключовата процедура направи кметът Иван Алексиев. През годините той неведнъж е насочвал общественото внимание върху проблема и стъпките към решаването му.  През юни 2017 г. Общински съвет – Поморие взе решение да възложи изработването на задание за проект за изменение на ОУП на община Поморие.

Голяма част от необходимата за тази процедура информация беше събрана за по-малко от 5 месеца. Кметовете на населените места от общината предоставиха писмени предложения, очертавайки в тях наболели проблеми и визия за разширение на съответното селище. От своя страна, проектантите в графичен вид презентираха подготвения към момента опорен план на заданието, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

„Общият устройствен план е дългосрочен документ, който ще създаде предпоставка за решаването на редица проблеми. От една страна той е превенция срещу неправомерно разпореждане с имоти, а от друга – той създава възможности и ще даде насоки за правилното развитие на всяка една територия в общината. Предстои ни много работа, но се радвам, че към момента работим изключително стегнато и в срок и се надявам на добро взаимодействие с всички институции”, коментира кметът на община Поморие Иван Алексиев.

Един коментар

  1. ОУП няма почва при централизирано управление в пазарна икономика, каквото изповядваме, и все още! Той е "излишен", и няма да се реализира! На всичкото отгоре с години ще се затлачва (не са 5 месеца, а поне година, и светлина в тунела скоро няма да видите), като се разходват "грешни" публични средства!
    Г-н Кмет, кой се "разпорежда неправомерно с имот", че ОУП да играе превенция за бъдещи "подобни проблеми"?
    Това Ви изречение е направо подсъдно! Общината ли неправомерно се разпорежда с имоти, или частен собственик? Или Държавата?

Горе