Вие сте тук: Начало » Криминале » Задържан под стража е мъж от Поморие, обвинен в домашно насилие срещу своята майка
Задържан под стража е мъж от Поморие, обвинен в домашно насилие срещу своята майка

Задържан под стража е мъж от Поморие, обвинен в домашно насилие срещу своята майка

По искане на Районна прокуратура –Поморие, съдът задържа под стража 53-годишния Живко К., който е обвинен в неизпълнение на съдебна заповед за защита от домашно насилие срещу своята майка. Обвинен  е за това, че в периода от 22 до 24 ноември  в Поморие, при условията на продължавано престъпление, не изпълнил  съдебна заповед от незабавна защита от 10 ноември на Районен съд-Поморие, която го задължава да се въздържа от домашно насилие спрямо своята майка и го отстранява от съвместно обитаваното от тях жилище. Живко  е нарушил заповедта два пъти , като втория път е нанесъл един удар по главата и три удара с бастун по левия й крак. Районен съд-Поморие прие мотивите на прокурора, че мъжът може да извърши отново престъпление или да се укрие, затова определи мярка за неотклонение „задържане под стража“спрямо обвиняемия.

Един коментар

 1. К. Петрова

  Чрез радио "Милена" искам да благодаря на РУ на МВР – гр. Поморие и специално на г- н Симеон Симеонов, за това, че е винаги внимателен и ангажиран с проблемите на хората, доколкото му позволява закона.
  Благодаря и на г-н Горенов и г- н Муджуров за проявената отзивчивост.
  Болката, която тая в душата си е огромна. От години брат ми Живко тормози психически и физически възрастната ни майка. Осъждан е и е лежал в затвора за домашно насилие. За последния случай, в резултат на бързата реакция на полицията, на разследващия полицай Дамян Славов и районният прокурор Димо Георгиев, е образувано бързо производство, Живко е задържан, за което им благодаря.
  Поклон пред Вас ,добри хора, за Вашия професионализъм!
  Тук, обаче, нещата не приключват. Живко обжалва решението пред Окръжна прокуратура – Бургас и е освободен. Отново сме в страх! Кой е този прокурор и на какво основание е освободил Живко? Той знае ли какъв живот живее майка ми?! Докога ще продължава това?! Трябва ли да се случи най -лошото, за да бъде приложен закон с най -голяма тежест? Към кого да се обърна за помощ , за да може майка ми да преживее спокойно старините си?

Горе