Задържан под стража е мъж от Поморие, обвинен в домашно насилие срещу своята майка

По искане на Районна прокуратура –Поморие, съдът задържа под стража 53-годишния Живко К., който е обвинен в неизпълнение на съдебна заповед за защита от домашно насилие срещу своята майка. Обвинен  е за това, че в периода от 22 до 24 ноември  в Поморие, при условията на продължавано престъпление, не изпълнил  съдебна заповед от незабавна защита от 10 ноември на Районен съд-Поморие, която го задължава да се въздържа от домашно насилие спрямо своята майка и го отстранява от съвместно обитаваното от тях жилище. Живко  е нарушил заповедта два пъти , като втория път е нанесъл един удар по главата и три удара с бастун по левия й крак. Районен съд-Поморие прие мотивите на прокурора, че мъжът може да извърши отново престъпление или да се укрие, затова определи мярка за неотклонение „задържане под стража“спрямо обвиняемия.

1 коментар

  1. К. Петрова

    Чрез радио "Милена" искам да благодаря на РУ на МВР – гр. Поморие и специално на г- н Симеон Симеонов, за това, че е винаги внимателен и ангажиран с проблемите на хората, доколкото му позволява закона.
    Благодаря и на г-н Горенов и г- н Муджуров за проявената отзивчивост.
    Болката, която тая в душата си е огромна. От години брат ми Живко тормози психически и физически възрастната ни майка. Осъждан е и е лежал в затвора за домашно насилие. За последния случай, в резултат на бързата реакция на полицията, на разследващия полицай Дамян Славов и районният прокурор Димо Георгиев, е образувано бързо производство, Живко е задържан, за което им благодаря.
    Поклон пред Вас ,добри хора, за Вашия професионализъм!
    Тук, обаче, нещата не приключват. Живко обжалва решението пред Окръжна прокуратура – Бургас и е освободен. Отново сме в страх! Кой е този прокурор и на какво основание е освободил Живко? Той знае ли какъв живот живее майка ми?! Докога ще продължава това?! Трябва ли да се случи най -лошото, за да бъде приложен закон с най -голяма тежест? Към кого да се обърна за помощ , за да може майка ми да преживее спокойно старините си?