20-годишнина на BLACK SEA GOLD Pomorie

Ракия номер едно в България стана на 20 години и отпразнува рождения си ден с грандиозен купон в хотел „Маринела“. Над 400 гости  – медии, търговски партньори и колеги уважиха празника на емблематичната високоалкохолна напитка. За настроението се погрижиха група Акага. Краси Куртев и компания вдигнаха градуса на купона и гостите на дансинга. Ансамбълът на Нешка Робева изненада  със специална етно програма, както подобава за балкански празник. Водещи на шоуто бяха Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, които заредиха с настроение зала София Гранд от момента, в който стъпиха на сцената.

Да поздрави гостите и собствениците  – Жени Славова, Ивайло Василев и Петя Славова, на сцената излезе домакинът на празника – изпълнителният директор на BLACK SEA GOLD Pomorie – Йордан Панайотов.

„От раждането си доскоро този продукт не имал никаква рекламна подкрепа, а се е налагал и пробивал на пазара с качество и постоянство. Още на своята 10-годишнина помогна на България да влезе в Европейския съюз и с Бургас 63 преживяхме по-леко световната икономическа криза“, с чувство за хумор отбеляза Панайотов, а гостите се съгласиха с бурни аплодисменти.

В последните 5 години няма по-титулувана напитка от български производител на най-престижните световни конкурси.

Бургас 63 е номер едно по продажби по официални данни на „Nielsen”.

Според историческите данни от най-авторитетната компания за пазарни маркетингови изследвания Бургас 63 е на първо място по продажби в стойност в сегмента от 500 мл бутилки.

За 20-годишнината BLACK SEA GOLD Pomorie подари на всеки гост по една бутилка от специалната лимитирана серия Бургас 63. Гостите имаха възможност и първи да я опитат. Юбилейната Бургас 63  е с първия етикет и бутилка на ракията, както е излязла на пазара преди 20 години. Всяка бройка има на задния етикет индивидуален сериен номер.

Партито не мина без огромна шоколадова торта с етикета на Бургас 63. За да я разрежат на сцената излязоха собствениците и част от екипа на BLACK SEA GOLD. Както подобава за един младежки рожден ден купонът продължи до малките часове на нощта. Зад пулта беше DJ Живко микс.

За BLACK SEA GOLD Pomorie e една изключителна винарна, разположена в района на Поморие, която се слави с бурна история и забележителни винени традиции. Част от топ брандовете на BLACK SEA GOLD Pomorie са Бургас 63, Бургаска мускатова, Поморийска гроздова, серии вина Salty Hills, Pentagram, както и прочитото 33-годишно бренди BLACK SEA GOLD.

Бургас 63 е напълно безцветна ракия в елегантна матирана бутилка в строг зелен цвят.  Върховният мускатов вкус идва след внимателно подбиране на цели зърна грозде. Дестилира се незабавно, за да се улови нежния мускатов аромат.

Серията включва и Бургас 63 барел, Бургас 63 Перлова, Бургас 63 Траминер и 12-годишна Бургас 63.