Дядо Коледа раздаде десетки подаръци на децата в УМБАЛ Бургас

Най-щастливите малки пациенти днес са в УМБАЛ Бургас. Малчуганите от педиатричните отделения и техните родители напълно забравиха за болестите, благодарение на Добрия старец и неговата вярна свита. Традиционното тържество на УМБАЛ  Бургас  поднесе истинска радост за малки и големи. Майки и татковци не пропуснаха възможността да си направят селфи заедно с децата си в компанията на Дядо Коледа, Снежанка, джуджетата и елена Рудолф. А десетките подаръци, осигурени от „Зонта Клуб” – Бургас, Сдружение „Усмивка” и  учениците от Английската гимназия накараха усмивките на децата  да грейнат. За да бъде приказката истинска, помогнаха талантливите изпълнителки към детски хор „Милка Стоева” с ръководител Мариета Секлемова и парти агенция „Кригея”.

„Много благодаря на нашите партньори от Община Бургас, Областна администрация, РЗИ-Бургас, както и на всички, които вече толкова години ни помагат да създадем приказна атмосфера за децата в навечерието на най-светлия празник”, каза изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски. Зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, както и зам.-областният управител Севдалина Турманова пожелаха на децата весели и празници и заявиха, че най-големият подарък е този от лекарите и медицинските сестри, които в момента помагат на малките пациенти да оздравеят.  Сред официалните гости бяха още д-р Живка Костадинова от РЗИ, зам.-президентът на „Зонта Клуб” – Бургас Петя Великова, Митка Георгиева от Сдружение „Усмивка”, ученици от Гимназията с преподаване на английски език с  педагогически съветник Румяна Костова. Дамите от „Зонта клуб” осигуриха коледните торбички и направиха мило дарение – стойки за инфузия за Второ педиатрично отделение. Митка Георгиева  дари играчки както на децата от тържеството, така и над 30 специално изработени кукли, които ще радват малчуганите в педиатричните отделения.

Тази година дружината на Дядо Коледа бе най-голяма. Снежанка и едно от джуджетата бяха изиграни от стажанти, провеждащи държавен стаж в Отделението по неврология, а втората помощничка на Дядо Коледа бе медицинска сестра от Хирургично отделение. В Добрия старец по традиция се превъплъти обичаният актьор Стоян Памуков. Тържеството завърши с раздаване на десетки подаръци, а над 30-те деца пяха, танцуваха и се забавляваха от сърце заедно с талантливите солистки Александра Иванова, Василена Илчева и Жаклин Костадинова.