Дворът на СУ „Иван Вазов” в Поморие става модерна спортна площадка

Община Поморие подписа Меморандум за разбирателство с Шел за реновиране на училищни спортни площадки. Сумата, която Шел предоставя безвъзмездно на Община Поморие, е в размер на 99 025 евро и ще се използва за двора на СУ „Иван Вазов” /начален курс на обучение/. Сегашната спортна площадка ще бъде обособена в три отделни игрища – игрище за мини футбол, тенис корт и игрище за баскетбол и волейбол. Към проекта са включени и всички необходими настилки и съоръжения като футболни врати, мрежи, баскетболни кошове, оградна мрежа и входни врати.

Сътрудничеството на Община Поморие с Шел е съгласно Договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в Блок 1-14 Хан Кубрат в Черно море и заложената в него Програма за корпоративна социална отговорност, надлежно утвърдена от министъра на Енергетиката.

Съгласно подписания документ, Община Поморие ще осъществи проекта в съответствие с националните стандарти за безопасност и ще носи отговорност за поддръжката и редовните проверки на оборудването, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

„Годината започна с добри новини за Поморие. Този месец стартираме и същинското изпълнение на проекта за саниране сградата на училището и физкултурния салон към него. В общинския бюджет за 2018 г. са предвидени средства за благоустрояването на училищния двор, а заедно със спортните площадки, които ще изградим благодарение на договора с Шел, през новата учебна година ще посрещнем учениците в нова и приветлива обстановка, както за учене, така и за спорт и отдих”, каза кметът Иван Алексиев.

1 коментар

  1. Успех, и не си оставяйте ръцете, които може да си наранят Нашите деца!
    Но, нещо се губи пространство, което ще е нужно!
    И друго важно нещо, моля кажете на всички родители да не спират колите си където им скимне за да оставят децата си!
    Задната част на училището може да използвате за тази цел!