Община Поморие: Обществените обсъждания на Бюджет 2018 преминават при голям интерес

В началото на седмицата стартираха обществените обсъждания на проектобюджета на Община Поморие за 2018 година. Срещите се провеждат по график, във всички населени места и на тях лично присъстват кметът на Поморие Иван Алексиев и екипът му, председателят и зам.-председателят на Общинския съвет, както и общински съветници.

Практиката бюджетът на общината да се обсъжда във всяко едно населено място поотделно, се въведе именно от кмета Алексиев, а интересът при който преминават срещите непрекъснато се увеличава, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Хората се убедиха, че участието им в изготвянето на бюджета е реално и затова от година на година залите са все по-пълни, а предложенията все по-рационални. Изразената и обоснована позиция често пъти пренарежда предварително заложените приоритети за съответното населено място. Тази съпричастност е нe само в помощ, но и показател, че избраната посока за изготвяне на капиталовата програма на общината, е правилна.”, коментира кметът Иван Алексиев.

Наред с бюджетните средства, голям интерес предизвикват и европейските програми, по които се работи в момента. Подробно се разясняват възможностите, които предоставя Стратегията за развитие на населените места на Местната инициативна група /МИГ/ – Поморие и за възможността за финансиране на малки проекти на бизнеса и местните власти на територията на община Поморие.

Графикът с обсъжданията на проектобюджета завършва на 12.01.2018 г. /петък/, когато ще се проведат срещите в гр. Поморие, от 16,00 ч. в Градската галерия “Дечко Стоев”, а час и половина по-късно- от 17,30  ч. в  залата на читалище “Светлина 1934” в гр. Ахелой.