Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Дирекция „Бюро по труда“ -Поморие обявява средствата за насърчаване на заетостта
  Дирекция „Бюро по труда“ -Поморие обявява средствата за насърчаване на заетостта

  Дирекция „Бюро по труда“ -Поморие обявява средствата за насърчаване на заетостта

  Дирекция „Бюро по труда“ гр.Поморие уведомява безработните лица от общините Поморие и Несебър, че към 31.01.2018 г. разполага с финансови средства за сключване на договори за стимулиране на мобилността и/или предприемачеството по насърчителни мерки от Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ), както следва:

  Мерки за насърчаване на териториалната мобилност на безработните лица  насочени / наети на работа извън границите на населеното място по местоживеене (чл.42) Средства в лв.
  – За ежедневни транспортни разходи от и до месторабота – до 50 % от действително направените разходи за период до 12 месеца при сключен трудов договор (чл.42, ал.2)

   

  – Транспортни разходи за представяне пред работодател за наемане на работа – еднократно до 102 лв. (чл.42, ал.2)

   

  552 лв.
  –      За наемане на работа в населено място, отстоящо на повече от 50 км от населеното място по настоящ адрес  – до 200 лв. месечно за период до 12 месеца за разходи за такси за детски ясли, детски градини, наем на жилище, такси за ползване на интернет (чл. 42, ал. 3) 5358 лв.

   

  Заинтересованите лица могат да получат допълнителна информация в Дирекция “Бюро по труда” – Поморие, както и на тел. 0596/-2-26-09

  Горе