Пътнически самолет се разби край Москва

Пътнически самолет Ан-148 на „Саратовски авиолинии” падна след излитането си от летище “Домодедово” край Москва към Орск. Отломките на машината са открити в поле в Раменска област, в Подмосковието.

По предварителна информация на самолета са се качили общо 71 души – 65 пътници и 6-има екипаж. Няма данни за оцелели. До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидента с разбилия се пътнически самолет , съобщават от пресслужбата на Министерството на външните работи.

Очевидци разказват, че преди падането си самолетът е горял. Следственият комитет на Русия вече е започнал разследване, като властите предполагат, че причината за падането му е неспазване на изискванията на безопасност за въздушния транспорт. Основните версии за катастрофата са 3: технически проблем, рязко влошаване на времето или пилотска грешка. Експерти обаче са на мнение, че метеорологичните условия не са били рискови, въпреки че по-рано днес бяха отменени над 30 полета от различните московски летища.

Разбилата се машината Ан-148 е била произведена преди 7 години, а “Саратовски авиолинии” я купили преди година, предава Кросс.

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до държавния глава на Руската федерация Владимир Путин, след като авиокатастрофа отне живота на десетки хора в Подмосковието.

„С огромно съжаление научавам новината за тежката катастрофа на руския пътнически самолет край град Москва, в резултат на която са загинали пътниците и екипажът му”, пише държавният глава в своя адрес.

Румен Радев изрази най-дълбоки съболезнования на близките и семействата на загиналите в трагичния инцидент.