На 16 март в Поморие комедията „Не всеки крадец е мошеник“ с Александра Сърчаджиева

kradec-plakat-large На 16 март , от 19.00 ч. в читалище „Просвета 1888“ гр. Поморие ще се играе комедията на Дарио Фо „Не всеки крадец е мошеник“, със специалното участие на Александра Сърчаджиева и Явор Борисов. Постановка: Андрей Калудов.

Нощ, небето раздирано от светкавици, вали проливен дъжд. В богаташка къща се промъква Крадеца. И всичко щеше да завърши бързо и просто, ако в този момент собственикът на къщата не беше решил да изневери и да преживее среднощно приключение с красива и своенравна жена. От тук нататък се завързва сложна и смешна история, в която изневерите се редуват, недоразуменията поставят героите в изумителни смешни ситуации. Лъжата, лицемерието, предадената съпружеска вярност се трупат едно след друго, за да завършат картината на едно общество, в което най-почтения човек се оказва професионалният крадец.

От пиесата блика хумор и ирония, изненадващи ситуации и мъдри прозрения. И това е така, защото автор е носителят на Нобелова премия,  голямото име на световния театър Дарио Фо.

Не случайно пиесата „Не всеки крадец е мошеник“ шества по световните сцени и стотиците постановки са доставили наслада на милиони зрители.
Ролите се изпълняват от актьорите Грета Неделчева, Ивана Стоянова, Никола Шопов, Лъчезар Андреев, Атанас Махнев.