Вие сте тук: Начало » Актуално » Испанска китара звучи в сърцето на Бургас на 24 февруари
    Испанска китара звучи в сърцето на Бургас на 24 февруари

    Испанска китара звучи в сърцето на Бургас на 24 февруари

    Лукас Маскиано докосва с акорди от сцената на Държавния куклен театър

    В студеният февруари Бургас ще бъде сгрят от горещата испанска китара на Лукас Маскиано. Известният китарист идва в морския град на 24 февруари и ще се срещне с бургазлиите с горещи сърца на сцената на Държавния куклен театър от 19:30 ч.

    Лукас Маскиано не е непознато име за почитателите на испанските ритми. Влюбеният в България аржентинец е абониран за челните места в испанските музикални класации, а само преди две години записа песен с Марияна Попова. Маскиано има издадени 8 албума, като с последния си- „От Париж до Трансилвания“ отбеляза най-високите продажби на испанския пазар.

    Въпреки че горещия аржентинец е покорил зали с хиляди изпълнители на петте  континента, страст му остават камерните зали. Интимността с публиката е още един щрих, който допринася за усещането на акустичната китара с всяка фибра на тялото. Веднъж докоснали се до музиката на Маскиано, меломаните остават пленени за цял живот. „Концертите на Лукас Маскиано през цялото време носят усещане за близост, сякаш си на барбекю със семейството си или с приятели сте извадили китарите на плажа край вечерни огньове. Това не е концерт, това е преживяване, което не те оставя равнодушен.“ разказват в онлайн ревюта фенове на Маскиано от Барселона.

    Бургаските меломани ще могат да се насладят на ритмите, излезли от ръцете на Лукас Маскиано, на 24 февруари, от 19:30 ч. в залата на Държавния куклен театър. Билети могат да се купят на място в деня на самия концерт, а цената е едва 10 лв.

    Горе