Трудно гостуване на “Поморие” се увенча с победа

Отборът на Поморие постигна изключително ценна победа на негостоприемния стадион на ПФК „Ботев“ в гр. Гълъбово. Футболната среща се проведе на много тежък терен, който благодарение на усилията на домакините позволяваше срещата да се играе.

Играта изобилстваше от високи центрирания с променлив успех за двата отбора. Гостите от Поморие първи достигнаха до две положения за гол, но пропуснаха, при което в едно от тях Тютюков уцели страничната греда на вратата на домакините.

Първото полувреме завърши 0:0 ,а в началото на второто полувреме домакините установиха известен превес с високо центрирани топки, но до гол не се стигна. Успехът за поморийци дойде в самия край на срещата в 90-та минута, след като силен удар на Християн Казаков се отби от страничната греда за 2-ри път и Живко Петков със силен удар от въздуха отбеляза във вратата на Ботев. Така ОФК “Поморие” спечели много важни 3 точки в борбата за по-предно класиране.

Следваща среща на ОФК Поморие е на 12.03. /понеделник/, от 15:30 часа, където приема на стадион Несебър отбора на ПФК „Лудогорец II“ Разград.