Астрологията в помощ на родителите или какво е моето дете според зодията?

207864_194980220543618_1569150_nВсеки човек е уникален сам по себе си и както пръстов отпечатък, така и рождения хороскоп е индивидуален за всеки човек, а характерът му в астрологията се определя най-вече от зодиакалния знак на Слънцето и аспектите към него. Слънцето дава непроменяемите качества в човек, затова всички Овни, Телци, Близнаци и т.н. си приличат по нещо. Слънцето е като семенцето – ако посеем семенце на ябълка и при подходящи условия, няма да порасне круша, нали? Това е и характерът на човек – затова всички Лъвове са егоистични, великодушни и царствени например. Естествено има много други планети и планетни конфигурации, които описват човек. Ние хората сме сложни и многопластови, затова е доста трудно да разберем себе си, а камо ли другите. Астрологията и тук може да помогне, защото е древна наука, която води до себепознание. А познавайки себе си е много трудно да бъдем манипулирани от околните.

Тази статия е насочена към родителите. Колкото и мъдри, спокойни и познаващи себе си да сме, идва етап в битието ни, когато се сблъскваме с най-големия манипулатор в живота…нашето дете. Често любовта към него ни поставя в ситуации, в които потъпкваме принципите си, променяме навиците си и се поддаваме на манипулации, защото към него изпитваме най-силни емоции. Затова описвайки всяка характерна особеност на Слънчевия знак на детето съм сигурна, че ще помогна на повече родители да опознаят рожбата си по-добре и да проявят разбиране към неговите истински нужди. До седмата си година, детето реагира като знака, под който е Луната в рождената му карта, но днес няма да анализирам това. Всеки родител може да се свържи с професионален астролог, който ще направи подробна интерпретация на рождената карта на детето.

Сега ще обърна внимание именно на тези непроменяеми качества в слънчевия знак на вашето дете и кратки съвети за подход към него, за да можете по-лесно да разберете и приемете вътрешния му свят.

Детето Овен е родено състезател и спортист. Прохожда рано, пада много и притежава безразсъдна смелост. Има много енергия и е важно да намери начин да я изразходва. Затова най-доброто, което можете да сторите за него е да го запишете на някакъв спорт. Независимо дали е момче или момиче малкият Овен има нужда от канализиране на активността в правилна посока чрез дисциплина и търпение, което фундаментално му липсва. Научете го да довършва нещата. В пубертета авторитетът на треньора може да изиграе решаваща роля в сформирането на Овенчето като личност.

Не се подвеждайте по външната мекота и очарование на малкия Телец. Това дете ще стори всичко, което си е наумило. В детството упоритостта му наричаме инат, но не лепвайте тази дума като етикет към личността му, защото това може да го комплексира. Само с поощрения и похвали от страна на родителите, този некултивиран инат със времето ще го направи възрастен със силна воля. Именно тази воля ще помогне да отстоява себе си в живота. Ориентирайте детето Телец към приложните изкуства и поощрявайте творческите му изяви, защото има вроден усет към красотата. Контактът с природата е важен за Телеца, затова си правете регулярно семейни екскурзии или пък поливайте заедно с детето цветята в градината на село. Детето Телец ще бъде истински щастливо!

Малкото Близначе плаче доста като бебе и в последствие има много честа смяна на настроенията, което е много изморително за родителите. За минути от неудържим плач преминават в радостна еуфория. Тези деца вечно искат да правят нещо интересно, затова впрегнете цялото си въображение и съставете списък със задачи и седмичен график. Водете ги на танци, тенис, езиков курс или школа по творческо писане, графичен дизайн, фризьорство…Подгответе се с цял чувал нови предложения, защото всичко ще им омръзва до седмица.Постарайте се да ги научите на постоянство и търпение.

Малкото Раче е едно от най-привързващите се и мили деца от Зодиака. Много са сантиментални и имат нужда по няколко пъти на ден да им казвате, че ги обичате. Не ги съдете прекалено строго, не им се карайте прекалено често, защото ще се затворят в себе си и ще създадат комплекси. Всичко ще постигнете с тях ако ги хвалете и поощрявате. С нежност и блага дума ще отгледате обичащ себе си човек. Научете ги да разпознават и споделят чувствата си, защото са склонни да ги потискат. Подходящи за малкия Рак са занимания свързани с колекциониране и готвене.

Малкият Лъв е истинско изпитание за родителите. От малки знаят, че светът е създаден да им служи и с това убеждение преминава целият им живот. Много се изненадват, че и другите имат някакви нужди. Родителите често са изкушени да пречупят вътрешните властови пориви на Лъвчето, но според мен е грешка, защото ще го пречупете непоправимо. Няма нищо по-неприятно от потиснат Лъв. Много мрънкат и недоволстват, ако не бъдат удовлетворени безбройните им желания, които са предимно материални. Не им купувайте всичко, което поискат! Въоръжете се с търпение и… тапи за уши.Дайте им шанс да творят, да блестят на сцена, така ще задоволят потребността си да драматизират. Изключително артистични сазатова ги запишете на курс по актьорско майсторство иначе ще бъдете преки свидетели на безкрайните им роли в реалния живот.

Детето Дева е добро и послушно хлапе, но родители, бъдете внимателни с неговата тревожност! Това дете от малко е предразположено към безпокойство и ако искате да отрасне уравновесен възрастен е нужно да не засилвате неговите страхове и да не ги плашете с Торбалан, баба Яга или чичо полицай. Когато се разболее, му кажете, че е много силно и набързо ще се справи с болестта. Когато сгреши не го съдете строго, защото малката Дева е склонна към перфекционизъм. Трябва да изградите у детето Дева самосъзнание, че не е нужно да прави всичко съвършено, защото именно малките недостатъци ни правят истински хора. Те много обичат да помагат, затова им възлагайте дребни задачи в домакинството – нека се включват в готвенето, пазаруването и чистенето у дома. Не забравяйте, че това, на което научите една Дева в детството остава като навик за цял живот – това е знака, който най-трудно променя навиците си. Затова ги научете да гледат на живота отгореи да не се тревожат излишно за дреболии.

За останалите шест зодии ще разкажа следващата седмица.

А ако искате да знаете какви са индивидуалните таланти и потенциали на вашето дете можете да свържете с мен за персонален хороскоп.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп – ФБ страница: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

e-mail: vmarenova@gmail.com